KARISMAsthlm_logo2017_mobil
Per Holknekt på Scandic Park Hotel på Östermalm. Foto: Monika Ljungcrantz Stoltz

Per Holknekt ur flera perspektiv

#KARISman1 Per Holknekt har gjort flera väsensskilda saker i sitt liv och sett det från flera olika perspektiv.
Nu startar KARISMAsthlms intervju-serie om karismatiska män i Stockholm. Vi valde att starta med Per Holknekt.

KARISMAsthlm-tv: Se filmen om vilken kvinna Per ger sin rosa nejlika.

Marika gästade Annsofie Thörnroths event. Här på plats på kontorshotellet på BIrger Jarlsgatan i city.

PODCAST Marika Rennerfelt delar med sig av sin erfarenhet om hur man gör när man producerar en  podcast och varför hon och partnern Tina Peldán driver den egna podden Vardagsfilosoferna.

Foto: Monika Ljungcrantz Stoltz

Helena Waker kvinnan bakom
nya Stockholm Fashion District

KARISMAintervju På 27 600 kvm i Nacka Strand bygger Helena Waker, vd för Agenturföretagen, ett helt nytt stort, distrikt och plattform för aktiviteter och kontakter för hela modebranschen i Stockholm. Hon är kvinnan som har gjort det som många trodde var omöjligt!

RÅD: Helena Wakers 4 råd till dig som ska starta eller driver ett agenturföretag

Cathrine Edblad – Årets kvinnliga stjärnskott

KARISMAintervju  Nu har det verkligen lyft för designföretaget Edblad och speciellt för Cathrine Edblad. Nyligen fick hon utmärkelsen Årets Kvinnliga Stjärnskott i Sverige av EY (fd Ernest &Young), ett pris som delades ut i Blå Hallen i Stadshuset. Samtidigt står företaget inför strukturella förändringar och intåg på nya marknader som Spanien, USA , Italien och Ryssland.

Tänd din framgång med
Annika R Malmberg Hamilton

KARISMAintervju Framgångsexperten Annika R Malmberg Hamilton ger nu ut boken Tändvätska. Den ger dig tips och råd om hur du kan tända upp ditt liv med utmaningar och nå framgång.

TIPS: De 3 viktigaste sakerna för att nå framgång i arbetet och livet.

Från idé till lansering med appen HappyTail

KARISMAintervju Få kvinnor har lyckats att få riskkapital till sin idé och hightechbolag. Men Katharina Welin och Maja Magnusson lyckades med sitt HappyTail – ett socialt nätverk för hundägare och hundälskare. Läs om vilka tjejerna är, hur de gjorde och vad som är viktigt för att ta sitt bolag hela vägen till lansering.

RÅD: Katharina och Majas 4 råd för start-ups.

Maria Forssén:
"Jag tror på att kombinera feminism och business"

KARISMAintervju Maria Forssén pratar om hur viktigt småprat är, trender och hur hon startade och driver ett av Stockholms största nätverk Shenet i Kungsträdgården.

Astrid Sylwan utmanar sig själv med svåra färger

KARISMAintervju  Astrid Sylwan är en av de mest uppmärksammade moderna konstnärerna i Stockholm. Vi mötte henne i hennes ateljé i Nacka.
En glad Yvonne Sörensson i baren på Berns.

Yvonne Sörensen Björud vände minus till plus

KARISMAintervju Yvonne Sörensen Björud, Vd på Berns är en av Stockholms starkaste och mest hållbara namn i hotell- och restaurangbranschen. Med jobb i bagaget som hotellchef på Grand Hôtel, Vd för Hotel Birger Jarl och Svenskt Tenn finns det nog inte många som slår henne.

RÅD: 3 goda råd till en vd

Ebba Lindsö:
”Det bästa jag har gjort i karriären är att våga vara mig själv”

LEDARSKAP Ebba Lindsö är en self-made-woman. Hon har arbetat i många yrken, alltifrån hemsamarit, lärare, skeppsmäklare, chefredaktör och vd till egenföretagare. I dag tillhör hon toppen inom den finansiella sektorn i Stockholm med flera olika styrelseuppdrag.

RÅD: EBBA LINDSÖ:s 4 råd till en blivande vd

Linda Molander – innovatör med appen
"Vara utan fara"

KARISMAintervju Linda Molander, doktorand vid Institutionen för Tillämpad Miljövetenskap (ITM) på Stockholms Universitet, har varit med och tagit fram appen VARA UTAN FARA, för att du som konsument ska kunna undvika farliga ämnen när du handlar.

TIPS: 5 tips hur du minskar exponeringen mot
farliga kemikalier hemma

"Tiden är mogen för mogna modeller"

MODELLER Möt modellmamman Ylva Stubbing, som driver sin egen modellagentur Ladies team, för modeller över 28 år sedan många år i Stockholm. Hon berättar om hur det är att driva modellagentur för mogna modeller och vad som gäller om man vill bli modell och mycket mer.

TIPS: 2 tips om du vill bli modell

Sanna Palmklint – kreativ kraft bakom fotoboken Ordet är fritt

KARISMAintervju I den nya boken "ORDET ÄR FRITT" har närmare 200 personer – allt från Jan Eliasson, Morgan Alling, Marie Göranzon, Eva Dahlgren, Stefan Einhorn med flera – har sagt ett "ORD" och blivit fotograferade av Niklas Palmklint . Men det är Sanna Palmklint som varit den kreativa kraften genom projektet.

Siv Thuresdotter bakom imponerande 15.091 ”gilla”

KARISMAintervju Alltid på språng med ett leende. Siv Thuresdotter är grundare och ledare för det rikstäckande kvinnliga nätverket QQ–Qoola Qvinnor. Möt henne i en djupintervju i KARISMAsthlm.

TIPS: 6 tips – Så får du många "gilla"

Ann och Helena driver juristbranschen framåt med nya digitala tjänster

KARISMAintervju Juristbranschen håller på att förändras i grunden. Ann Björk och Helena Hallgarn, grundare av VQ Leagal driver den utvecklingen med digitaliering av juridiska tjänster.
Dessutom arrangerar de för femte året i rad Sveriges hetaste internationella forum för jurister – VQ Knowledge and Strategy Forum på Grand Hôtel.

"Högt tryck i näringslivet ger jurister fler jobbmöjligheter"

KARISMAintervju Anna Lensmar-Friedman, vd, Poolia Juridik, hyr ut juristkompetens i Stockholm. Vi pratade med henne bland annat om att göra karriär och hur arbetsmarknaden ser ut.

TIPS: 5 tips hur du lyckas med dina karriärmål som kvinnlig jurist i Stockholm
Amelia Ursache lägger sista handen vid sin nya kollektion i sitt showroom på Regeringsgatan i Stockholm.

"Man ska känna sig som en kameleont i mina kläder"

KARISMAintervju Amelia Ursache har arbetat med Valentino och blivit kopierad av JeanPaul Gaultier. Att skapa kläder är hennes liv. Vi intervjuade henne i hennes ateljé och showroom i centrala Stockholm. 

Eleonora Zoller skapar unika hattar med sensualism

KARISMAintervju "Min konst är inriktad på andlighet, kvinnlighet och sensualism. Det är de uttrycken jag nu för över på mina hattar.
Den stora grejen med att ha hatt som kvinna är att man märker att den sovande inre gentlemannen vaknar upp. Män öppnar dörrar för mig och man får både uppmärksamhet och komplimanger från män."

Företagande på deltid är en språngbräda för kvinnor

KARISMAintervju Undersökningar har visat att det är 20 gånger vanligare att företagare går från deltid till heltid i sitt företagande, säger Gunilla Thorstenssson i projektet Främja kvinnors företagande, på Tillväxtverket.

Katharina Burlakova – den ryska drottningen av glamour i Stockholm

KARISMAintervju Möt Katharina Burlakova. Hon arrangerar exklusiva baler på Grand Hôtel och ger ut ett magasin, Sweden Selected, i Stockholm till ryska turister.

Marja-Liisa Okko designar vackra ljudmiljöer

KARISMAintervju En vacker ljudmiljö är långt ifrån självklar. Marja- Liisa Okko har sedan 1995 skapat vackra ljudmiljöer med vackra och enkla former och material.