Om Åsa Malmsten

5 FRÅGOR MED ÅSA MALMSTEN

1. Vilket är ditt bästa köksredskap?
– Kniven – vass!

2. Vilken maträtt lagar du när det behöver gå snabbt?
– Pasta med pesto, äggula och massor med parmesan. Eller med lite tryffelkräm.

3. Vilken maträtt lagar du gärna när du har gott om tid?
– Hmm svårare konstigt nog. Men det som ofta tar tid förutom tillagningen är ju att fundera ut det där fantastiska projektet man vill göra. Att göra något för första gången tar ju en massa extra tid. Något jag personligen skulle vilja lära mig mer om och fördjupa mig i när tiden räcker är japansk mat, beyond sushi.

4. Vad gör du gärna en ledig dag i Stockholm?
– Ledig dag brukar för mej betyda att jag gärna lämnar Stockholm. Men det skulle också kunna vara att återupptäcka en annan stadsdel. När man som jag bor inne i stan blir man gärna hemmablind. Jag rör mig i mina cirklar i min del av stan. Att ta en tur till en annan del av Stockholm kan vara som att komma till en helt ny stad med massor av nya saker att upptäcka. Jättespännande!

5. Hur vill du utveckla Freaky Kitchen i framtiden?
– Jag har en hel del spännande projekt i samarbete med duktiga kockar och konditorer som kommer att visa och dela med sig av tips & trix – hur man använder olika redskap och råvaror.  Det kommer snart ut på siten. Jag vill också att Freaky ska kunna bli en site för svenska inhemskt producerade, gärna småskaligt framställda livsmedel.

Det finns så fantastiskt många duktiga producenter och lika många matintresserade men som tyvärr aldrig möts. De här varorna når ofta inte längre än producentens egen gårdsbutik och kanske någon annan liknande butik. Jag vill gärna marknadsföra fler av dessa. Jag tar gärna mot tips på duktiga producenter!
 

Personligt

Namn: Åsa Malmsten.
Familj: Man, 3 barn 1 hund.
Bor: Stockholm.
Utbildning: Civilekonom och textildesigner (udda kombo) som blev e-handelsentreprenör.
Karriär/har arbetat med: Har jobbat med e-handel sen 2005. Just nu främst med FreakyKitchen.se.
Mitt motto: Det löser sig.
Mina bästa egenskaper: Envishet och noggrannhet.
Egenskaper jag beundrar hos andra: Engagemang och osjälviskhet.
Skulle jag vilja lära mig: Fler språk.
Bästa platsen i Stockholm: Min morgonpromenad på Djurgården.
Ger mig glädje: Livet.
Gör mitt liv rikt: Min familj.
Min passion: Matlagning & Google analytics.

Om bloggen

Namn på bloggen: Mixat & Maxat
Bloggen startade: 2016.
Min blogg handlar om: Matlagning och lite e-handel.
Min ambition med bloggen: Att inspirera till upptäckter i köket och sprida lite av mina kunskaper och idéer som plötsligt vill ut!

Laddar innehåll...